Помагаме на вашето дете да чува, да говори и да се интегрира


Център за слуха Ototon е единствената верига в България, предлагаща слухови апарати, която разполага със специализирани педиатрични кабинети - Otokids и притежава международен сертификат Phonak Certified Pediatric Hearing Center. Той се издава на центровете, отговарящи на следните изисквания:
- налице са всички необходими съоръжения и средства за деца и техните нужди;

- специализирано оборудване за измерване и диагностика на слуха;

- педиатрично квалифицирани специалисти по слухопротезиране, които всеотдайно да се погрижат за Вас и Вашето дете.


Специализирани педиатрични кабинети Otokids:

  • София

     - бул. Васил Левски 99В

     - ул. "св. Георги Софийски" 34

  • Варна

     - ул. Русе 15

  • Пловдив

     - ул. Райко Даскалов 72

     - бул. "Пещерско шосе" 113

 

  • Стара Загора

     - бул. Цар Симеон Велики 69

 

 |   0800 900 33 |  www.ototon.bg  |   

Ние сме тук да подкрепим и помогнем на Вас и Вашето дете с всичко, което е свързано с детския слух.


 Уникални като всяко дете

Вие искате най-доброто за детето си, ние също. Екипът на Phonak е посветил повече от четири десетилетия на това да разбира нуждите на децата със слухова загуба, което ни е позволило да развием наистина иновативни решения за слуха, които отговарят на специфичните детски слухови нужди. Нужди, които се променят в зависимост от възрастта на детето ви.

Do not delete or try edit this element


Бебета и малки деца

За тази възрастова група е от значение да се осигури звукова стимулация и слуховите апарати да се носят възможно най-много. Бебетата и малките деца обикновено носят задушни слухови апарати, защото този вид апарати предоставят максимално удобство, стабилност и безопасност на тази възраст.

 

Проверка на слуха на малки деца

Слухът може да бъде проверен скоро след раждането на детето. Колкото по-рано бъде установена слуховата загуба, толкова по-добре. Навреме взетите мерки са изключително важни за езиковото и речево развитие на детето ви.


Do not delete or try edit this element

Деца в училищна възраст

Децата на тази възраст започват да стават все по-независими и попадат във все по-сложни ситуации на общуване. За да помогнете на детето си да чува по-лесно какво казва учителя или за да чува, когато му звъните, на помощ идват безжичните слухови аксесоари. Също така различните цветови комбинации правят носенето на слухови апарати по-забавно.

 


Тийнейджъри

Вашият тийнейджър иска да е като всеки друг -  да спортува, да слуша музика, да излиза с приятели, да показва индивидуалността си чрез облеклото или прическа си. Той може да прави всичко това благодарение на безжичните аксесоари, които свързват слуховите апарати с аудио плеъри, мобилни телефони, таблети и телевизори. Чуването на треньора или на приятелите от разстояние или в шумна среда е много по-лесно.

 


Първото посещение в сертифициран център

Всеки от нашите педиатрични центрове осигурява професионални услуги:


Консултация за способността на детето да чува

Нашите специалисти по слухови апарати са специално обучени за всичко, свързано с  детския слух.

 


Тест на слуха с най-новата техника за деца

Ние предлагаме слухови тестове и методи за проверка на слуха, специално разработени за деца.


Избор на слухови апарати и аксесоари

Нашите експерти ще ви насочат какъв тип слухови апарати и аксесоари са най-подходящи за вашето дете.Съвети за обучението на детето и финансовата помощ от държавата

В центъра ще ви предоставим информация къде и как можете да получите образователна и финансова помощ за слуховите нужди на вашето дете.

 


Практически съвети за по-добра комуникация

Попитайте вашия слухопротезист за практически насоки как да подобрите речта на детето си.


Редовно наблюдение

Тъй като децата растат и се развиват, е важно да се правят редовни тестове на слуха. Вашият слухопротезист ще ви обясни допълнително защо редовните срещи за необходими за детето.Намерете решение за вашето дете

В богатото педиатрично портфолио на Phonak има решение за всяко дете. Научете повече за слухови апарати и аксесоари за деца Phonak.