Вашите лични слухови апарати

Настройването на слуховите апарати се извършва в няколко стъпки. По време на този процес апаратът се наглася според слуховата ви загуба, формата на ухото ви и слуховите ви навици.


Запознайте се с вашите слухови апарати

Специалистът ви по слухови апарати ще ви даде подробна информация: как да поставяте слуховите апарати, как да ги използвате, как да контролирате силата на звука. Той ще ви обясни как да се грижите за апаратите, как да сменяте батериите, как да ги почиствате и подсушавате. Постепенно ще знаете как реагират слуховите ви апарати в различни ситуации. След това можете да вземете устройствата си у дома.Първите дни с вашите нови слухови апарати

През първите няколко дни трябва да се запознаете с новите си слухови апарати. В началото трябва да ги носите по няколко часа на ден в позната обстановка. Някои от нещата могат да ви изглеждат странно през този период. Най-добрият начин да изпробвате новото слухово усещане е да разговаряте с хора или да гледате телевизия.
Вашият собствен глас може да ви звучи странно или твърде силно. Това може да е така, защото вероятно сте развили навика да говорите прекалено силно, за да се чувате. Упражнявайте се да говорите по-тихо. Запишете преживяванията си – това ще помогне на специалиста ви по слухопротезиране с фината настройка на слуховите ви апарати.Последна настройка от специалиста ви по слухопротезиране


На този етап имате възможност да обсъдите преживяното със специалиста си по слухопротезиране. Вашите слухови апарати ще бъдат настроени спрямо вашите специфични нужди. Специалистът ви по слухопротезиране ще отговори на всичките ви въпроси и ще ви даде основни напътствия. Вашите слухови апарати могат да бъдат регулирани по време на тази среща, за да се подобри допълнително вашия комфорт и разбирането на речта.

След това ще навлезете във фаза, в която ще сте способни да си възвръщате малко по малко от качеството си на живот всеки ден. Продължете да използвате вашите слухови апарати за по няколко часа на ден. Не бързайте. Ще се научите как да извлечете най-доброто от тяхното ползване и скоро ще се наслаждавате на всички предимства, които новите ви слухови апарати предлагат.

 


Свържете се със специалист по слухови апарати

Вашият слухопротезист ще ви помогне да настроите и персонализирате слуховите си апарати. Той ще се запознае със слуховите ви нужди, начина ви на живот и индивидуалните ви слухови предпочитания.